3 Νοέμβριος 2014, 08:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2014, 08:48

Φοροελαφρύνσεις εξαγγέλλει με άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς

  • Σαμαράς: Είμαι ακόμη εδώ!

Στο στοίχημα της χώρας για το μέλλον και στην πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει, αναφέρεται ο πρωθυπουργός σε άρθρο του στην εφημερίδα Κεφάλαιο με τίτλο «Η Νέα Ελλάδα γεννιέται».

Στόχος της κυβέρνησης, όπως γράφει ο Αντώνης Σαμαράς, είναι η «μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους. Να υπάρξει σταδιακή μείωση στο φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, ώστε ο μέγιστος συντελεστής να περιοριστεί στο 32% από το 42% σήμερα. Να υπάρξει μείωση του φόρου επιχειρηματικών κερδών στο 15% από 25% σήμερα. Αλλά και μείωση του ΕΝΦΙΑ...»

Ο Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει πως προετοιμάζεται η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια και σημειώνει: «Προχωράμε σε αποφάσεις ανακούφισης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις: Μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης, μείωση στο φόρο αλληλεγγύης, παράταση στο μειωμένο ΦΠΑ για τα είδη εστίασης… Σύντομα θα αποτελεί πραγματικότητα και μια πρωτοποριακή και άκρως ανακουφιστική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και επαγγελματιών, με πλήρη διαφύλαξη της ασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων.»

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα πως «σε αυτό το μεταίχμιο οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες. Δεν θα αφήσουμε την αβεβαιότητα, που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, να εκτροχιάσει την τελευταία στιγμή την πορεία ανάταξης της χώρας. Δεν θα αφήσουμε την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να πυροδοτήσει αστάθεια που μπορεί να τινάξει τις θυσίες μας στον αέρα, την ώρα που ανοίγουμε νέα σελίδα για τον τόπο».

Για τον Αντώνη Σαμαρά, είναι μπροστά μας μια «νέα σελίδα προοπτικής και ελπίδας. Για όλους... Βάζουμε γερά θεμέλια για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Θεμελιώνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια. Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, που θα παράγει εισόδημα και πλούτο, δεν θα συσσωρεύει χρέη. Θα κερδίζει νέες αγορές, δεν θα εισάγει μόνο. Και θα προοδεύει, δεν θα τρώει τις σάρκες της, ούτε θα υπονομεύει το μέλλον των παιδιών της», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.