3 Νοέμβριος 2014, 08:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2014, 08:11

Σαμαράς και Τσίπρας σήμερα στον Παπούλια

  • Σαμαράς και Τσίπρας σήμερα στον Παπούλια

Η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Αντώνη Σαμαρά θα γίνει το απόγευμα, αμέσως μετά την ορκωμοσία στις 17:30 των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας καθώς και τα ζητήματα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το Μνημόνιο, εν όψει του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και της Σύνοδου Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 14:45, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και αναμένεται να εκθέσει στον Κάρολο Παπούλια τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της διαχείρισης των 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να παραμείνουν στη διάθεση του ΤΧΣ καθώς και για το ζήτημα να μην προχωρήσει μια συμφωνία με τους δανειστές για το χρέος.

Αύριο Τρίτη, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πρόκειται να περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, προτείνοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, τη σύγκληση συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, για να διαμορφωθεί εθνική συνεννόηση στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.