3 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2014, 23:24

Συννεφιά και παγωνιά προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

  • Συννεφιά και παγωνιά προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ

Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι είναι ασθενείς και βαθμιαία νότιοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, οι νεφώσεις θα είναι κατά περιόδους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι αναμένονται μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται από 2-16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 21 βαθμών Κελσίου. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 χαμηλότερη.

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφορ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία αναμένεται από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.