2 Νοέμβριος 2014, 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2014, 19:50

Τα ανοιχτά καταστήματα, οι εκπτώσεις και οι αντιδράσεις

  • Τα ανοιχτά καταστήματα, οι εκπτώσεις και οι αντιδράσεις

Με συνθήματα και πανό κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εμποροϋπάλληλοι και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές, δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΛΕ), που για σήμερα είχε κηρύξει 24ωρη απεργία.

Παρά τις διαμαρτυρίες, ο κόσμος φαίνεται να τόλμησε τις αγορές αφού βρήκε ικανοποιητικές τις εκπτώσεις, ενώ κάποιοι καταστηματάρχες δήλωσαν ότι έκαναν τζίρο συγκριτικά μεγαλύτερο με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επικράτησε ένταση έξω από πολυκατάστημα στην οδό Τσιμισκή, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Όλα άρχισαν όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν επειδή διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο του καταστήματος και εμπόδισαν την πρόσβαση των πελατών.