17 Μάιος 2013, 10:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Τρισάγιο τέλεσε ο Ιερώνυμος για τα θύματα της Βοστώνης

  • Προσφέρεται Εκκλησιαστική γη για καλλιέργεια και βοσκή

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος χθες επισκέφθηκε το σημείο όπου έγινε η βομβιστική επίθεση του Μαραθωνίου της Βοστώνης και τέλεσε τρισάγιο προς τιμήν των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος επισήμανε ότι όλοι προσεύχονται για την ανάπαυση των ψυχών αυτών που χάθηκαν, ενώ παρουσίασε το Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στους δεκάδες παριστάμενους.

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Μουσείο Τέχνης της Βοστόνης και το βράδυ παρευρέθηκε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος.

Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στις ΗΠΑ θα γίνει σήμερα, στο Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης, ενώ το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο προς τιμήν του.

Το πρωί του Σαββάτου, θα προεξάρχει αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στο παρεκκλήσιο της Θεολογικής Σχολής και στη συνέχεια, θα παραστεί στην τελετή Αποφοίτησης, όπου θα του απονεμηθεί Τιμητικό Διδακτορικό Δίπλωμα Θεολογίας, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού και το βράδυ θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Την Κυριακή το πρωί, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος θα προεξάρχει αρχιερατικής θείας λειτουργίας στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Μανχάταν και στη συνέχεια θα παραστεί στο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του η κοινότητα του Καθεδρικού. Το ίδιο βράδυ, ο κ. Ιερώνυμος θα παρακολουθήσει συναυλία της Βυζαντινής και Μητροπολιτικής Χορωδίας Νέων, που θα τραγουδήσει προς τιμήν του στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Τη Δευτέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, όπου θα τελεστεί δοξολογία και στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Αστόρια, όπου θα επισκεφθεί τον Καθεδρικό Ναό και την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου όπου λειτουργεί ημερήσιο ελληνικό σχολείο και το μοναδικό ελληνικό λύκειο στην Αμερική.

Την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα λειτουργήσει στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό του Μπρούκλιν, συμμετέχοντας και στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της κοινότητας, τα μέλη της οποίας θα παραθέσουν γεύμα προς τιμή του. Το απόγευμα της Τρίτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα επισκεφθεί το «Σημείο Μηδέν», το σημείο όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι που καταστράφηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ενώ θα επισκεφθεί και τον χώρο όπου θα αναγερθεί η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων.

Τέλος, την Τετάρτη θα επισκεφθεί το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Πηγή: iefimerida.gr