17 Μάιος 2013, 11:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Σε 401 χρόνια καταδικάστηκε ο παιδεραστής της Κρήτης

  • Στον Πειραιά θα δικαστεί η μεγαλύτερη υπόθεση παιδεραστίας

Σε ποινή κάθειρξης 401 ετών καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά τον παιδεραστή Σειραγάκη με ομόφωνη απόφαση του στις 10:30 χθες το βράδυ.

Όπως αναφέρουν τα rethnea.gr, κατά συγχώνευση η συνολική ποινή που επεβλήθη στον παιδεραστή είναι 220 έτη, κάτι το οποίο έχει συμβολική σημασία καθώς θα εκτίσει τα ... 25 χρόνια στην φυλακή.

Απαλλαγή υπήρξε για 17 κατηγορίες σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών και επέβαλλε στον κατηγορούμενο την στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Νωρίτερα την ενοχή του παιδεραστή Σειραγάκη για 46 από τα 48 συνολικά κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται είχε προτείνει η Εισαγγελέας της έδρας. Επίσης  πρότεινε την ενοχή του και για πέντε πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείται.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την απολογία του 49χρονου και διήρκεσε για τρεις περίπου ώρες.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του Μεικτου Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά για μία ακόμα φορά προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δεν παραδέχτηκε κακοποίηση των 52 ανηλίκων για τα οποία κατηγορείται, παραδέχτηκε οτι απλώς με 32 από τα παιδιά είχε μια σωματική επαφή που μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία, αλλά σε καμία περίπτωση σεξουαλική.

Με προκλητικότητα και θράσος ο Σειραγάκης επανέλαβε οτι αυτή η ακραία σωματική επαφή ήταν "κώδικας" των ίδιων των παιδιών και πως δεν τα κατηύθυνε ο ίδιος.