17 Μάιος 2013, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Αξιωματικός έκλεβε το μισθό στρατιωτών

  • 65% των στρατιωτικών ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας

Οι Έλληνες στρατιώτες αμείβονται με το αστρονομικό ποσόν των 8,70 ευρώ μηνιαίως. Όπως είναι φυσικό ένας αξιωματικός του στρατού μπήκε στον πειρασμό να βάλει χέρι στην αμοιβή των στρατιωτών.

Σκέφτηκε ότι φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι κι όπως φαίνεται συγκέντρωσε συνολικά περίπου 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων σε μονάδα της Αττικής, «στήθηκε ολόκληρη κομπίνα σε βάρος των φαντάρων».

Ο αξιωματικός, που ήταν υπεύθυνος της μισθοδοσίας, έβαζε πλαστές υπογραφές μισθοδοσίας στρατιωτών που είχαν απολυθεί, αλλά και στρατιωτών που υπηρετούν ακόμη τη θητεία τους, υποθέτοντας ότι κανείς δεν θα έκανε φασαρία για ένα τέτοιο ευτελές ποσόν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιους παρακράτησε ένα μηνιάτικο, ενώ σε άλλους μέχρι και έξι μήνες. Συνολικά βρέθηκε να χρωστάει σε στρατιώτες μέχρι και 180 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, το συνολικό ποσό της παρακράτησης είναι περίπου 10.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί ήδη ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί όλη η δράση του «μακρυχέρη» αξιωματικού. Ο ίδιος πάντως τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες τέτοιου είδους περιστατικά σε ταμεία μονάδων και σχηματισμών πληθαίνουν.