17 Μάιος 2013, 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Ποιος τραγουδιστής έχασε το σπίτι του εξαιτίας της Eurovision;

  • Αγάθωνας Ιακωβίδης: Πάει στην Eurovision 2013

Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης πέρασαν στον τελικό της Eurovision, ενώ Έλληνας τραγουδιστής δηλώνει ότι έχασε το σπίτι του μετά την συμμετοχή του στον δριαγωνισμό.

Στον αυριανό τελικό μαζί με την ελληνική συμμετοχή πέρασαν και η Ουγγαρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Ρουμανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Αρμενία, η Φινλανδία και η Μάλτα. Εκτός τελικού έμειναν η Λετονία, ο Άγιος Μαρίνος, η ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, το Ισραήλ, η Αλβανία και η Ελβετία.

Για το πόσο του στοίχισε -συναισθηματικά και οικονομικά- η συμμετοχή του στην Eurovision μίλησε Έλληνας ηθοποιός στο περιοδικό ΕΓΩ.

Πρόκειται για τον Κώστα Μπίγαλη και το αποκλεισμό του τραγουδιού του "The light in our soul".

«Με την Eurovision είχα μια πολύ άσχημη εμπειρία. Βίωσα μιζέρια, κόμπλεξ και κακία. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι θα εμπλεκόμουν σε κάτι τέτοιο, δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία της συμμετοχής. Δεν είμαι άνθρωπος της μιζέριας. Θέλω οι διαδικασίες να είναι καθαρές και καθένας να κρίνεται βάσει των ικανοτήτων του. Δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ ξανά με το θεσμό αυτό. Είναι τελειωμένη ιστορία για μένα. Δεν με εκφράζει πια. Έχω πάει αλλού συνθετικά. Αν το 2005 είχε πάει το κομμάτι μου, θα είχα ένα ικανό ποσό, που θα οδηγούσε στο να μη χάσω το σπίτι μου».

Συγκεκριμένα για το πως την έχει επηρεάσει η κρίση, ο Κώστας Μπίγαλης επισήμανε πως «Η κρίση με χτύπησε από κάθε άποψη. Καθετί το έκανα με το σταυρό στο χέρι.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στο χώρο που μπορεί να πει: «Με πείραξε ο Μπίγαλης». Αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι μου, για να εξοφλήσω μια τράπεζα. Έγινε το 2011, μέσα στην κρίση».