2 Νοέμβριος 2014, 12:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2014, 12:37

Δυο ομογενείς στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του 2014

  • Δυο ομογενείς στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του 2014
    Άρθουρ Χριστόπουλος (αριστερά) και Χρήστος Παντελής (δεξιά)

Είναι Έλληνες ομογενείς από τη Μελβούρνη και πλέον μπορούν να υπερηφανεύονται ότι πρόσθεσαν άλλη μία διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό τους.

Ο λόγος για τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μελβούρνης Χρήστο Παντελή, που ξεχωρίζει για τις ψυχιατρικές του έρευνες και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Μόνας Άρθουρ Χριστόπουλου που θεωρείται από τους κορυφαίους στον τομέα της φαρμακολογίας.

Και οι δυο συγκαταλέγονται πλέον στην λίστα της Thomson Reuters με τους καλύτερους επιστήμονες για το 2014.

Πρόσφατα ο Άρθουρ Χριστόπουλος έκανε μια νέα ανακάλυψη που σχετίζεται με την κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα. Η επιστημονική κοινότητα υποδέχτηκε την έρευνά του με ενθουσιασμό αφού ενδέχεται να αλλάξει δραστικά τον χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώσει ζωές. Για το έργο του έχει τιμηθεί με δύο εξαιρετικά σπουδαία βραβεία, το John J. Abel Award στη Φαρμακολογία και το Michael Rand Medal.

Ο Χρήστος Παντελής από το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, είναι επικεφαλής ενός τμήματος με 80 ερευνητές που ασχολούνται με όλους τους τομείς της ψυχιατρικής έρευνας. Ο ίδιος έχει γράψει τρία βιβλία και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 380 επιστημονικά άρθρα για τη σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, τον αυτισμό και άλλα σχετικά θέματα.

Πέρσι τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Robert Sommer» από το γερμανικό πανεπιστήμιο Justus Liebig University «για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στον τομέα της ψυχιατρικής έρευνας».