Κυριακή με αίθριο καιρό και ψύχρα – Αναλυτικά η πρόγνωση

  • Κυριακή με αίθριο καιρό και ψύχρα – Αναλυτικά η πρόγνωση
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και βορείους ανέμους στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές και στη Θράκη γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιού του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε  νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.