1 Νοέμβριος 2014, 20:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Νοέμβριος 2014, 20:31

Ο Πόντος ζει στο 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Ο Πόντος ζει στο 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Συγκίνηση και δέος είναι ό,τι αναδύεται από τη Λάρισα, θέατρο του ωραιότερου δρώμενου του ποντιακού ελληνισμού, του 10ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, που συμπίπτει με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Συγκλονιστική είναι η φωνή των τραγουδιστών, και το χαμόγελο των χορευτών γεμάτο αποφασιστικότητα για το μέλλον και χαρά για την ύπαρξη σε συνθήκες που τους επιτρέπουν να συναντιούνται. Σφίγγεται η καρδιά όλων βλέποντας τη λεβεντιά των νέων ανθρώπων που πλημμύρισαν το χώρο στο κλειστό της Λάρισας.

Ενθουσιασμός για τους φίλους που μπορούν, κόντρα στους καιρούς, να βρίσκονται όλοι μαζί, μια αγκαλιά, και να χαίρονται την κοινή τους ρίζα, την παράδοση και τη ζωή με κοινές αρχές. Αλλά και μια σκέψη, να αποδοθούν κάποτε ευθύνες για τους σφαγείς του Ελληνισμού.

Ο αγώνας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ήταν στα χείλη όλων των ομιλητών που άνοιξαν το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών, πριν δοθεί το βήμα στα πόδια των χορευτών που με γερά πατήματα οδηγούν το δρόμο όλου του ποντιακού ελληνισμού.

«Χορέψτε για το μεγαλείο και την καταξίωση του ποντιακού ελληνισμού και της Ελλάδας», προέτρεψε ο πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιάννης Αντωνιάδης, τα μέλη των ποντιακών χορευτικών συλλόγων (πάνω από 400), με χιλιάδες χορευτές.