1 Νοέμβριος 2014, 19:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2015, 21:57

Μουσικά και με… ειδήσεις ξεκίνησε το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Μουσικά και με… ειδήσεις ξεκίνησε το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Με μουσική του Πόντου που γίνεται ηχώ και φθάνει μέχρι τα πέρατα της Γης ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Λάρισα, στο κατάμεστο κλειστό της Νεάπολης. Με φόντο τη δύναμη της ποντιακής λύρας, ο γ.γ. της ΠΟΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, Χρήστος Τοπαλίδης, χαρακτήρισε σημαδιακό το 10ο Φεστιβάλ, επειδή συμπίπτει με τα δέκα χρόνια λειτουργίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, δεν μας πέρασε καν η σκέψη από το μυαλό να μην διοργανώσουμε το φεστιβάλ. Καθημερινά παίρναμε τα μηνύματα ότι η νεολαία έχει αγκαλιάσει το θεσμό και με χαρά προχωρήσαμε στη διοργάνωσή του», είπε στο pontos-news ο Χ.Τοπαλίδης που λόγω εντοπιότητος δούλεψε σκληρά για τη διοργάνωση.

Πρόθεση-είδηση

Μιλώντας αποκλειστικά στο pontos-news.gr, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ, Στάθης Παπαδόπουλος, εξέφρασε τη βούληση της ΠΟΕ το καθιερωμένο φεστιβάλ να μετεξελιχθεί σε ετήσιο Φεστιβάλ Ποντιακού Πολιτισμού, με τη δημιουργία παράλληλων εκδηλώσεων.

Ανέφερε ειδικότερα ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να λάβει ο θεσμός σάρκα και οστά από τον επόμενο χρόνο και να περιλαμβάνει εκθέσεις (φωτογραφίας, ποντιακών παραδοσιακών φορεσιών, μουσικών οργάνων κτλ.), θεατρικά ιδιωματικά δρώμενα και άλλα. Ήδη μια πρώτη αρχή γίνεται φέτος με τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στη Λάρισα – ειδικά για το θέατρο με παραστάσεις που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του κορυφαίου Πόντιου συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά.