1 Νοέμβριος 2014, 17:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Νοέμβριος 2014, 18:05

Πώς θα ξεκινήσει το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Πώς θα ξεκινήσει το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Σε θέση… μάχης τίθενται πλέον χορευτές και μουσικοί στο κλειστό της Λάρισας, το οποίο αρχίζει να γεμίζει από κόσμο. Όπως εύστοχα έγραψε σε δημοσίευσή της η ΠΟΕ, «μετά από ταπεινή και σιωπηλή δουλειά και σκληρή προετοιμασία εθελοντών, χορευτών, χοροδιδασκάλων, συντονιστών, ΔΣ και επίσημων θεσμικών οργάνων, ήρθε η ώρα να καρπωθούμε τους κόπους μας». Και μαζί οι χιλιάδες άνθρωποι που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να ζήσουν μοναδικές στιγμές ποντιακής υπερηφάνειας βλέποντας, ακούγοντας και βιώνοντας τη λεβεντιά και τη χάρη των ποντιακών χορών.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει σε λίγο με μουσικό πρόγραμμα από ξεχωριστούς καλλιτέχνες. Τα παραδοσιακά ποντιακά όργανα, η κεμεντζέ και το ταούλιν μεταξύ άλλων, θα έχουν την τιμητική τους.

Μετά τις ομιλίες των επισήμων, κοντά στις 7 απόψε –αν δεν ξεφύγει η έναρξη από τον ενθουσιασμό των παρευρισκομένων– οι χορευτές με τα λάβαρα θα εισέλθουν στο χώρο με την ανάκρουση του τραγουδιού «Την πατρίδα μ’ έχασα» και στη συνέχεια, αφού προβληθεί βίντεο, θα μπουν όλοι οι χορευτές με το χορό Εμπροπίσ'.

Θα ακολουθήσει η απονομή πλακέτας για τα 10 χρόνια της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και οι χορευτές θα αποχωρήσουν δίνοντας πλέον τη σκηνή στις διαδοχικές εμφανίσεις των Σ.Πο.Σ.

Η σειρά είναι η εξής:

1. Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
2. Σ.Πο.Σ. Νοτίου Ελλάδας και Νήσων
3. Σ.Πο.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου
4. Σ.Πο.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης
5. Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας