1 Νοέμβριος 2014, 16:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Νοέμβριος 2014, 16:41

Ασυγκράτητοι Πόντιοι χορεύουν και στο δρόμο!

  • Ασυγκράτητοι Πόντιοι χορεύουν και στο δρόμο!
  • Ασυγκράτητοι Πόντιοι χορεύουν και στο δρόμο!

Από νωρίς το μεσημέρι, ήδη από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Αθηνών, στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων του Κορινού Πιερίας, ξεκίνησε το χορευτικό «πανηγύρι» των Ποντίων από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι αυτή τη στιγμή κατευθύνονται προς τη Λάρισα, όπου θα λάβει χώρα το 10 Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Στο σταθμό του Κορινού έκαναν στάση τα λεωφορεία που μεταφέρουν τους εκατοντάδες χορευτές, συνοδούς και φίλους από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε μια αυθόρμητη έκφραση χαράς και αδημονίας για την εκδήλωση, ένας λυράρης άρχισε να «χαϊδεύει» τη λύρα του. Τον ακολούθησε ένας ηλικιωμένος κύριος με το νταούλι του και αμέσως δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας πιάστηκαν χέρι-χέρι και άρχισαν να χορεύουν κότσαρι, τικ και άλλους ποντιακούς χορούς.

Το στιγμιότυπο, αναμφισβήτητα, προδίκασε την επιτυχία του φεστιβάλ και αποτέλεσε απόδειξη της αγάπης χορευτών και συνόδων για τον πολιτισμό και τους χορούς του Πόντου. Φανταστείτε τι θα γίνει μέσα στο κλειστό της Λάρισας…

Ρωμανός Κοντογιαννίδης για το pontos-news.gr