17 Μάιος 2013, 07:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Ποιος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με 72,7 δισ.;

  • 48,3 δισ. στα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης από τον προϋπολογισμό

Το Bloomberg News έδωσε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων, με περιουσία που ανέρχεται στα 72,7 δισεκατομμύρια δολάρια, στον συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft ανέκτησε και πάλι τον τίτλο που είχε χάσει από τον μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Καρλος Σλιμ. Η καθαρή περιουσία του 57χρονου Γκέιτς αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες χάρη σε ένα ράλι στη Wall Street που τα απέφερε περίπου 10 δισ. δολάρια αυτό το έτος.

Σύμφωνα με την αντίστοιχη λίστα του Forbes, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο, ο πλουσιότερος όλων είναι ο Σλιμ, με τον Μπιλ Γκέιτς να ακολουθεί. 

Ο 73χρονος μεξικανός Καρλος Σλιμ διαθέτει περιουσία που αποτιμάται σε 72,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης του οποίου ενημερώνεται καθημερινά. Η περιουσία του Σλίμ μειώθηκε περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρέχον έτος καθώς το Κογκρέσο του Μεξικού πέρασε ένα νομοσχέδιο για τον τερματισμό της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, της εταιρείας του America Movil.

Ο Γκέιτς έχει συμμετοχές σε πάνω από 12 εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons, αναφέρει το Bloomberg News. Ο μεγιστάνας έχει δωρίσει 28 δισ. δολάρια για το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζονται κυρίως στις φτωχές χώρες για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης.

ΑΜΠΕ