17 Μάιος 2013, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Νεκρός ζωντάνεψε την ώρα που τον κήδευαν

  • Νεκρός ζωντάνεψε την ώρα που τον κήδευαν

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πρόκειται για ένα πραγματικό περιστατικό με έναν 34χρονο άνδρα που ζωντάνεψε την ώρα που τον κήδευαν.

Φίλοι και συγγενείς που παρευρέθηκαν σε κηδεία, του Dama Zanthe, στην κεντρική Ζιμπάμπουε, έπαθαν σοκ όταν είδαν το νεκρό να «ανασταίνεται».

Ένας από τους ανθρώπους που παραβρέθηκαν στην τελετή, ο Lot Gaka, εργοδότης του Dama, δήλωσε πως ήταν ο πρώτος που διαπίστωσε πως τα πόδια του 34χρονου κουνιόντουσαν. Ενώ περίμενε στη σειρά, προκειμένου να αποχαιρετήσει τη σωρό του άνδρα, παρατήρησε έκπληκτος, πως ο «νεκρός» προσπαθούσε να κινηθεί.

Ο Zanthe αισθανόταν αδιάθετος τις τελευταίες ημέρες και είχε πάρει άδεια από τη δουλειά του, ώστε να ξεκουραστεί. Όμως ακολούθησαν δυσάρεστα νέα, καθώς έγινε γνωστό πως ο άνδρας απεβίωσε αιφνιδίως.

Ο Dama δήλωσε στην εφημερίδα “The Chronicle”, πως δεν θυμάται πώς «πέθανε» και πώς «αναστήθηκε», αφού η μνήμη του επέστρεψε μόνο όταν απέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο.

“Τα πάντα αποτελούν μια περασμένη ιστορία για μένα. Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω, είναι πως στο σπίτι μου ήρθαν φίλοι και συγγενείς για να με θρηνήσουν, όμως μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και τελικά είμαι ζωντανός. Τώρα αισθάνομαι μια χαρά.”

Αν και είναι σπάνιες οι περιπτώσεις νεκροφάνειας, φαινόμενο κατά το οποίο κάποιος δίνει την εντύπωση πως είναι νεκρός, χωρίς να παρουσιάζει καμία ένδειξη ζωτικής λειτουργίας, είναι υπαρκτές. Έχουν καταγραφεί περιστατικά, όπου οι «νεκροί»,«αναστήθηκαν» μέσα στον τάφο και έζησαν μέχρι να πεθάνουν από ασφυξία, δυστυχώς στην πραγματικότητα αυτή τη φορά…

Πηγή: periergaa.blogspot.com