16 Μάιος 2013, 18:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:39

Απόψε η εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό της Eurovision!

  • Απόψε η εμφάνιση της Ελλάδας στον Β' Ημιτελικό της Eurovision!

Έφτασε η ώρα για την συμμετοχή της Ελλάδας στον Δεύτερο Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας, που η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά απόψε στις 22.00.

Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης θα εμφανιστούν στην ένατη θέση με το "Alcohol is Free", σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα. Τα προγνωστικά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την ελληνική συμμετοχή που αναμένεται να προκριθεί με άνεση στον τελικό του Σαββάτου. Βέβαια φαβορί για την πρόκριση στον τελικό αποτελούν επίσης οι συμμετοχές της Νορβηγίας και του Αζερμπαϊτζάν, ενώ αντίθετα αυτές των βαλκανικών κρατών αναμένεται να βρεθούν εκτός δεκάδας. Απόψε επίσης διαγωνίζεται η Φιλανδία, της οποίας η συμμετοχή έχει προκαλέσει αίσθηση εξαιτίας του φιλιού μεταξύ της τραγουδίστριας και της χορεύτριας που αποτελεί το πρώτο φιλί μεταξύ ατόμων του ίδιου φίλου στην ιστορία του θεσμού.

Η σειρά εμφάνισης τη βραδιά Δεύτερου Ημιτελικού, έχει ως εξής:

1. Λετονία

2. Άγιος Μαρίνος

3. Π.Γ.Δ.Μ.

4. Αζερμπαϊτζάν

5. Φινλανδία

6. Μάλτα

7. Βουλγαρία

8. Ισλανδία

9. ΕΛΛΑΔΑ

10. Ισραήλ

11. Αρμενία

12. Ουγγαρία

13. Νορβηγία

14. Αλβανία

15. Γεωργία

16. Ελβετία

17. Ρουμανία
 
Στον αποψινό Δεύτερο Ημιτελικό – όπως και στον Τελικό – οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όσες φορές επιθυμούν το τραγούδι της επιλογής τους, καλώντας στο 9011199ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού) ή στέλνοντας με γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας. Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση είναι 0,61 ευρώ και για κάθε SMS 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Επίσης, για πρώτη φορά φέτος μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και με τις ίδιες χρεώσεις, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android, “Eurovision Song Contest – The Official App”, που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Πηγή: citypress.gr