1 Νοέμβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2014, 19:16

Τι καιρό θα κάνει σήμερα 1 Νοεμβρίου

  • Τι καιρό θα κάνει σήμερα 1 Νοεμβρίου

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά, προβλέπει για σήμερα 1 Νοεμβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18°C, ενώ βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 16 °C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 °C, ενώ στην ανατολική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο,  δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22°C, ενώ στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 °C, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21°C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 °C. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.