Δένδιας με εντολή Σαμαρά

  • Δένδιας με εντολή Σαμαρά
    Φωτογραφία: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από τη μία υπουργική καρέκλα στην άλλη μετακινήθηκε τελικά ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του Δημήτρη Αβραμόπουλου που μετακομίζει στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο η μετακίνηση δημιουργεί ένα ακόμα κενό που έχει και την περισσότερη σημασία: τι μέλλει γενέσθαι με τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια την οποία περιμένουν από το καλοκαίρι περίπου 170.000 επιχειρηματίες;

Τι και αν συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι εκείνος είναι που θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί τη ρύθμιση στη Βουλή; Ο καυτός φάκελος, που περνάει πλέον στα χέρια του νέου υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, κάθε άλλο παρά κλειστός θεωρείται. Η τελευταία… πινελιά στο νομοθέτημα ήταν η ένταξη των δανείων της ΑΤΕ και εκείνων που έχουν δοθεί με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Αν και από το υπουργείο αναφέρουν ότι το σχέδιο είναι καθ’ όλα έτοιμο, η διαπραγμάτευση τόσο με την τρόικα όσο και με το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Μέχρι και την τελευταία στιγμή στο υπουργικό γραφείο που περιμένει τον Κ. Σκρέκα φτάνουν προτάσεις για βελτιώσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι εκκρεμότητες όμως που αφήνει πίσω του ο Νίκος Δένδιας δεν φαίνεται να αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή του ως υπουργού Άμυνας. Μέχρι κάποια στιγμή, και ενώ οι ώρες περνούσαν και δεν είχε ανακοινωθεί το όνομα, ακόμα και ο πρωθυπουργός φερόταν ως υποψήφιος για τη θέση. Τελικά όμως έδωσε εντολή για «Νίκο Δένδια».

«Ενημερώθηκα από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ότι είμαι δική του, προσωπική επιλογή», είπε ο νέος υπουργός Άμυνας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ