16 Μάιος 2013, 12:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μάρτιος 2016, 11:09

Περεσκία με φασούλια

  • Περεσκία με φασούλια

Τα ποντιακά περεσκία είναι τα πιροσκί που θα φτιάξουμε γεμιστά με φασόλια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. φασόλια της αρεσκείας σας (εμείς τα φτιάξαμε με μπαρμπούνια)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγη ζάχαρη
  • πιπέρι μαύρο ή κόκκινο

Για τα περεσκία

  • 1 κύβο μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξηρή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 500 γρ αλεύρι 
  • 1 φλ., περίπου, χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

  1. Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το βράδυ. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και χύνουμε το πρώτο νερό. Βάζουμε ζεστό νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τα φασόλια. 
  2. Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα φασόλια αφού τα κάνουμε πουρέ. 

Για τα περεσκία

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε μια ώρα περίπου να φουσκώσει.
  3. Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη που έχει ήδη φουσκώσει και ανοίγουμε μακρόστενες πιτούλες 5-6 εκατοστών περίπου (με το τηγάνισμα θα φουσκώσουν). Βάζουμε λίγη από τη γέμιση την κλείνουμε και την πατάμε λίγο με το χέρι.
  4. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr