31 Οκτώβριος 2014, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2014, 16:49

Η Λάρισα υποδέχεται το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

  • Η Λάρισα υποδέχεται το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών
    (φωτ: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου, για το pontos-news.gr)

Με ανυπομονησία και γιορτινή διάθεση περιμένει η θεσσαλική πρωτεύουσα το 10ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών «Δημήτρης Ψαθάς», που θα γίνει αύριο το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Το πολύ σημαντικό αυτό γεγονός –για τη Λάρισα κι όχι μόνον–  εξήραν με δηλώσεις τους παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος αναφέρθηκε στην επικείμενη «κορυφαία διοργάνωση που στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας» και σημείωσε: «Καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, γνήσια τέκνα και απογόνους των Ελλήνων εκείνων, οι οποίοι κάποτε υπέστησαν διώξεις και δεινά, ζώντας στην περιοχή της Μικράς Ασίας και στα βόρεια της σημερινής Τουρκίας. Σε αυτούς χρωστάμε πολλά… Όλο αυτό το εγχείρημα, γίνεται για να διατηρείται η ιστορική μνήμη, κάτι που είναι πολύ βασικό, διότι όλοι οι λαοί της γης και ιδίως ο Ελληνικός λαός για να πάνε μπροστά πρέπει να γνωρίζουν το ιστορικό τους παρελθόν».

Ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Γιώργος Σούλτης  χαιρέτισε και καλωσόρισε τη διοργάνωση τονίζοντας «θεωρούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη μας. Από όλες τις απόψεις και από πολιτιστική και από τουριστική, αλλά κυρίως γιατί είναι μια διοργάνωση που έχει σχέση με τους Πόντιους, ένα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας ως έθνος. Ευχόμαστε να πετύχει και ας είναι αυτό ένα ξεκίνημα για μια σειρά από τέτοιες διοργανώσεις που θα γίνουν στην  πόλη μας».

Ο γγ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας Χρήστος Τοπαλίδης τόνισε ότι «η Ποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, από τα μεγαλύτερα δευτεροβάθμια σωματεία παγκοσμίως με 431 πρωτοβάθμια σωματεία στους κόλπους της, πραγματοποιεί το 10ο κατά σειρά επετειακό φεστιβάλ ποντιακών χορών, το οποίο συμπίπτει και με τα 10 χρόνια από την ίδρυση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και φέτος είναι αφιερωμένο στο μνημειώδες έργο του ποντιακής καταγωγής, Δημητρίου Ψαθά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και τον Δήμο Λαρισαίων, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν δίπλα μας σε αυτήν την προσπάθεια».

Για τις παράλληλες εκδηλώσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα για το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ δείτε ΕΔΩ.