31 Οκτώβριος 2014, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2014, 11:40

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή με αντιδράσεις

  • Ξεκινούν σήμερα οι (ενδιάμεσες) εκπτώσεις

Κορυφώνεται η διαμάχη για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς σε τροχιά σύγκρουσης για το θέμα έχουν μπει και οι εργοδοτικοί φορείς και ενώ αύριο 1η Νοεμβρίου αρχίζει δεκαήμερο εκπτώσεων, που περιλαμβάνει και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος κατέθεσαν νομική παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να μην ισχύσει η προσωρινή του Απόφαση (2307/14), που αναστέλλει την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε εννέα περιοχές της χώρας.

Με την πρωτοβουλία τους αυτήν ουσιαστικά εναντιώνονται στην ΕΣΣΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ, καθώς το πάγωμα της εν λόγω απόφασης αποφασίστηκε κατόπιν δικής τους προσφυγής στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Η τελεσίδικη απόφαση από το ΣτΕ αναμένεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου. 

Κατά του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ και του ΣΕΛΠΕ στρέφεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που διοργανώνει την Κυριακή στις 10.30 συγκέντρωση έξω από το εμπορικό κέντρο «Τhe Mall Athens». 

Ξεκινά αύριο το δεκαήμερο εκπτώσεων

Αρχίζει αύριο το δεκαήμερο εκπτώσεων, που θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, καθώς θα είναι η πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου. Έτσι, τα μαγαζιά σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11.00 έως τις 20.00.

Και αυτή φορά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους.

Στάση εργασίας εμποροϋπαλλήλων αύριο

Για αύριο, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ αντίστοιχη στάση εργασίας έχουν προγραμματίσει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εμποροϋπάλληλοι για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, στις 12, κατά της ανεργίας και της κυβερνητικής πολιτικής.