31 Οκτώβριος 2014, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2014, 10:58

Στην Κωνσταντινούπολη ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης (φωτο)

  • Στην Κωνσταντινούπολη ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης (φωτο)

Στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των Πόλεων, βρέθηκαν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 τα μέλη
του Συλλόγου Ποντίων νομού Ξάνθης, με σκοπό να συμμετάσχουν με το χορευτικό τμήμα και τη χορωδία στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Πριγκήπου Αγίου Δημητρίου, προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Ιακώβου. Ο Ιερός Ναός «πλημμύρισε» Πόντο, με τα μέλη του συλλόγου να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία φορώντας με περηφάνια τις φορεσιές των προγόνων τους.

Αργότερα, σε αίθουσα της Μητρόπολης, τα παιδιά 
του συλλόγου παρουσίασαν ποντιακούς χορούς σε μια εξαιρετική εμφάνιση, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους. Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν όταν η χορωδία του συλλόγου τραγούδησε τους λυγμούς των διωγμένων για τις ομορφιές της πατρίδας που άφησαν πίσω τους.

Από το ταξίδι των Ποντίων Ξάνθης στην Κωνσταντινούπολη δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επισκέψεις στην Αγία Σοφία, στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών, και φυσικά το Πατριαρχείο. Μαγεμένοι από τις ομορφιές της Πόλης και με το άκουσμα της ποντιακής λύρας και του νταουλιού να ξεσηκώνει τις καρδιές, επέστρεψαν στα πάτρια εδάφη.

Gallery