31 Οκτώβριος 2014, 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2014, 08:24

Ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες για συντάξεις και ΕΝΦΙΑ

  • Ατέλειωτες ουρές στις τράπεζες για συντάξεις και ΕΝΦΙΑ

Χάος και ατέλειωτες ουρές παρουσιάζονται από το πρωί στις τράπεζες όπου οι πολίτες σπεύδουν για να εισπράξουν τις συντάξεις τους και να πληρώσουν την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Από νωρίς το πρωί έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές έξω από τις τράπεζες, προκειμένου οι φορολογούμενοι να καταβάλουν εμπρόθεσμα τον ΕΝΦΙΑ αλλά και να πάρουν τις συντάξεις τους.

Από προχθές βρίσκονται ήδη στη διάθεση περίπου 1,4 εκατ. ιδιοκτητών τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Η 3η διαδοχική εκκαθάριση αφορά όσους δικαιούνται έκπτωση φόρου είτε γιατί πληρούν τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια είτε διότι διέθεταν κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κατά τη διάρκεια του 2013.

Μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία διόρθωσης των λαθών που έχουν γίνει κατά την εκκαθάριση του φόρου ακινήτων. Η προθεσμία για τη διόρθωση των λαθών εκπνέει στο τέλος Νοεμβρίου, ενώ όσοι εξασφαλίσουν -λόγω των διορθώσεων- μείωση φόρου άνω των 300 ευρώ, θα χρειαστεί να προσέλθουν με τα δικαιολογητικά τους στην εφορία για έλεγχο.