31 Οκτώβριος 2014, 07:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2014, 07:58

Φορτσάκης: Το ΕΚΠΑ θα λειτουργήσει όπως πρέπει, είμαστε ανυποχώρητοι

  • Φορτσάκης: Το ΕΚΠΑ θα λειτουργήσει όπως πρέπει, είμαστε ανυποχώρητοι

«Για πολλά χρόνια η Σύγκλητος ενέδιδε, και εξέδιδε αποφάσεις που υπαγόρευαν οι μειονότητες» τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης μετά τα χθεσινά έκτροπα, όταν μια ομάδα φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων παρεμπόδισαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου και κλείδωσαν επί 1 ώρα στην αίθουσα τα μέλη της.

Χθες το βράδυ, μιλώντας μετά από εκδήλωση του ΕΒΕΑ, ο Θεόδωρος Φορτσάκης διεμήνυσε ότι αυτή η περίοδος έχει τελειώσει, λέγοντας ότι «το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει όπως πρέπει, και σε αυτό το σημείο είμαστε ανυποχώρητοι. Το να κλείνεις κάποιους ανθρώπους σε μία αίθουσα υπό κανονικές συνθήκες επιφέρει κυρώσεις» είπε, πρόσθεσε όμως ότι «δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουμε».

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ προανήγγειλε συνάντηση το Σάββατο με εκπροσώπους των παρατάξεων για διάλογο, λέγοντας όμως ότι «αν έρθουν οι ίδιοι, κάποια στιγμή θα λάβουμε μέτρα.»

Για «φοιτητές-δεσμοφύλακες» έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφερόμενο στα χθεσινά επεισόδια.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, οι πρυτανικές αρχές «δεσμεύονται να λάβουν όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα εκ του νόμου μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον θλιβερές, παράνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες».