30 Οκτώβριος 2014, 19:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 19:12

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς

  • Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τις αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς
    Έπιπλα κατεστραμμένα από το νερό σε υπόγειο σπιτιού στο Μενίδι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχεδόν μία εβδομάδα έχει περάσει από την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στο επίκεντρο βρίσκονται ακόμα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αλλά και τα αναγκαία έργα που είναι απαραίτητο να γίνουν.

Με ερώτησή τους 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το θέμα στη Βουλή κάνοντας λόγο για δαιδαλώδη σύγχυση και γραφειοκρατία αναφορικά με τις αποζημιώσεις.

«Μετά την καταστροφή, στήνεται το ίδιο σκηνικό της καταγραφής των ζημιών και των συνηθισμένων εξαγγελιών –περισσότερο προεκλογικών και επικοινωνιακών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αυτό που ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς είναι το πώς οι πληγέντες θα αποζημιωθούν άμεσα καθώς και εάν προτίθενται να αποδεσμεύσουν τα απαραίτητα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα. «Εντολή του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει προώθηση και επιτάχυνση των αντιπλημμυρικών έργων που είναι ενταγμένα σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών.

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για τη καταγραφή ζημιών

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάστηκαν στη Βουλή 1.085 είναι τα ακίνητα και 422 τα αυτοκίνητα στα οποία προκλήθηκαν καταστροφές από τις πλημμύρες.

Απαντώντας σε ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη ο Αργύρης Ντινόπουλος σημείωσε ότι αύριο είναι η τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων προς την πυροσβεστική (ή μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 199) για την καταγραφή και την ταυτοποίηση των ζημιών.

Μέχρι στιγμής στους δήμους Αχαρνών, Ιλίου, Περιστερίου, Φυλής και Πειραιώς έχουν υποβληθεί 395 αιτήσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ