30 Οκτώβριος 2014, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 17:18

Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

  • Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου (1 Νοεμβρίου, στις 12:00), σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει στόχο «να στείλει ένα μήνυμα πως οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν δέχονται να ζήσουν με ψίχουλα, παλεύουν και διεκδικούν, προετοιμάζονται για γενική απεργία στις 27 Νοέμβρη».

Το ΠΑΜΕ ζητάει, μεταξύ άλλων, την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και την «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις».

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, σύλλογοι συνταξιούχων και αυτοαπασχολούμενων από όλη τη χώρα.

Προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί μία ώρα πριν, στις 11:00 το πρωί, σε εννέα διαφορετικά σημεία του κέντρου της Αθήνας (Ομόνοια, πλ. Κάνιγγος, Προπύλαια, Μοναστηράκι, Στύλους του Ολυμπίου Διός, Ευαγγελισμό, πλ. Καραϊσκάκη, πλ. Κοτζιά και Πεδίον του Άρεως).