30 Οκτώβριος 2014, 16:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 16:27

10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών - Αναλυτικό πρόγραμμα

  • 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών - Αναλυτικό πρόγραμμα

2.500 χορευτές, 100 μουσικοί, μέλη των ΔΣ των 431 ποντιακών σωματείων από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καθώς και φίλοι της διοργάνωσης, θα βρεθούν φέτος στη Λάρισα στο καθιερωμένο ετήσιο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ την 1η Νοεμβρίου.

Το 10ο κατά σειρά και επετειακό φεστιβάλ της Ομοσπονδίας είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ποντιακής καταγωγής συγγραφέα και δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαθά, και σε αυτό θα τιμηθεί το συνολικό έργο του αλλά και ειδικότερα η προσφορά του στη διάσωση της προσφυγικής μνήμης.

Πολλαπλώς επετειακό το φετινό Φεστιβάλ, μνημονεύει την ίδρυση της ΠΟΕ και τα δέκα χρόνια πορείας της στην κοινωνία τιμώντας την πορεία αυτήν στο πρόσωπο του πρώτου προέδρου της Ομοσπονδίας, Γιώργου Παρχαρίδη. Παράλληλα, το 10ο αυτό έτος ζωής της Ομοσπονδίας αφιερώνεται στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Παράλληλες εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών

Στο κλίμα του Πανελλαδικού Φεστιβάλ θα διοργανωθούν στη Λάρισα και άλλες εκδηλώσεις πέραν της κεντρικής του Σαββάτου:

Η έκθεση φωτογραφίας «Ανέσπερος Πέτρα» (Ενότητα Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας) της Λένας Σαββίδου θα φιλοξενείται στο Θέατρο ΟΥΗΛ με στόχο την προβολή του ποντιακού θρησκευτικού πολιτισμού στην τοπική κοινωνία και έμφαση στη μαθητιώσα νεολαία.

Επίσης, από την 1η Νοεμβρίου και μετά στη θεσσαλική πρωτεύουσα θα προβάλλονται αγαπημένες ταινίες, βασισμένες σε θεατρικά έργα του Δημήτρη Ψαθά, σε διάφορες αίθουσες της πόλης. Τη διοργάνωση έχουν τα ποντιακά σωματεία της Λάρισας.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για το 10ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ:

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ01
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
2014
19:00
H Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής...