30 Οκτώβριος 2014, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 16:04

Το pontos-news.gr στη ΝΕΡΙΤ από το Σύνταγμα

  • Το pontos-news.gr στη ΝΕΡΙΤ από το Σύνταγμα

Απευθείας σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας έκανε το πρωί η τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ και η εκπομπή «Έξι Δέκα» (με τον Γιάννη Σκάλκο και τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα), προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα διαδικτυακή πύλη των Ποντίων και του προσφυγικού ελληνισμού.

Οι χορευτές του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου» έδωσαν το στίγμα μέσα από τους χορούς τους, κάτι που κάνουν καθημερινά άλλωστε εκατοντάδες σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Για τον ποντιακό πολιτισμό και την ξεχωριστή ζώσα πραγματικότητά του μίλησε ο χοροδιδάσκαλος Βασίλης Καρυοφυλλίδης, ενώ την ιδέα του pontos-news.gr και πώς γίνεται πράξη περιέγραψε στη ρεπόρτερ της ΝΕΡΙΤ Άντζελα Ζούγρα η δημοσιογράφος Έρση Βατού, που παρακολουθεί το εγχείρημα και την υλοποίησή του από πολύ κοντά.

Πολύς κόσμος σταμάτησε για να θαυμάσει τους χορευτές αλλά και να μάθει για το pontos-news.gr που αυτές τις μέρες φιλοξενείται με αφίσες και χορούς στο μετρό του Συντάγματος. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τους τουρίστες που εξακολουθούν να επισκέπτονται την Αθήνα και εκπλήσσονταν παρατηρώντας την εξαιρετική ποντιακή ενδυμασία και ακούγοντας τους περήφανους σκοπούς του Πόντου.