30 Οκτώβριος 2014, 10:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 10:26

Νέα ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Νέα ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα όπου θα συνεδρίαζε η Σύγκλητος.

Η διαδικασία της συνεδρίασης διακόπηκε, ενώ τα μέλη της Συγκλήτου παραμένουν αποκλεισμένα στην αίθουσα από φοιτητές που ζητούν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. Μεταξύ των αιτημάτων είναι να εκπροσωπηθούν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

Ο πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης είχε ζητήσει να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου ένας ή δύο φοιτητές προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους για τα διάφορα θέματα που τους απασχολούν, με κυριότερα αυτά της φύλαξης των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων και της διαγραφής των «αιωνίων» φοιτητών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) Στάθης Σταθόπουλος, μιλώντας πριν από λίγο στη ΝΕΡΙΤ είπε: «Δεν είμαστε κλειδωμένοι αλλά δεν μπορούμε να βγούμε κι έξω. Μπήκαμε το πρωί στην αίθουσα που θα συνεδρίαζε η Σύγκλητος και βρήκαμε την αίθουσα γεμάτη με άσχετα άτομα» και ζήτησε από όλους ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.