30 Οκτώβριος 2014, 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 11:06

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό

  • Βασίλης Κικίλιας: Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή

Ενεργό τρομοκρατική οργάνωση θεωρούν οι ΗΠΑ τη «17 Νοέμβρη» και γι’ αυτό αξιολογούν ως πολύ σοβαρό το ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορεί ελεύθερος. Μάλιστα, για να δώσει χείρα βοηθείας στην ελληνική κυβέρνηση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται ότι αποφάσισε να επικηρύξει τον Ξηρό με 1.000.000 δολάρια!

Όπως δηλώνουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, στην ηλεκτρονική εφημερίδα protothema.gr, μπορεί η απόφαση για την επικήρυξη να μην έχει δημοσιευτεί ακόμα, ωστόσο είναι ειλημμένη.

Το θέμα του Χριστόδουλου Ξηρού συζητήθηκε στις συνομιλίες που είχε στην Ουάσιγκτον ο Βασίλης Κικίλιας με τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης (Γενικός Εισαγγελέας) Έρικ Χόλντερ, τον αρχηγό της CIA, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας στον Λευκό Οίκο. 

Ωστόσο ο Έρικ Χόλντερ έσπευσε να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θεωρούν πως η «η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα» και «ένας πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια ολοένα αποσταθεροποιούμενη περιοχή» και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας εναντίον της τρομοκρατίας, αναφερόμενος εμμέσως στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.