30 Οκτώβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2014, 07:18

Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτικά ο καιρός

  • Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτικά ο καιρός

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα 30 Οκτωβρίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18°C, ενώ βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τη νύχτα βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 °C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και την Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες από το απόγευμα στο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο, ενώ αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από 10 έως 22°C θα είναι η θερμοκρασία. Στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που το βραδύ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 11 έως 18°C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 °C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν  στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 °C. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.