29 Οκτώβριος 2014, 15:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2014, 15:49

Ένα υποβρύχιο αφιερωμένο στον Πόντο!

 • Ένα υποβρύχιο αφιερωμένο στον Πόντο!
  Κόσμος στον προβλήτα του ΟΛΠ (φωτ.: Πολεμικό Ναυτικό)
 • Ένα υποβρύχιο αφιερωμένο στον Πόντο!
  Κόσμος περιμένει να μπει μέσα στο υποβρύχιο (φωτ.: Πολεμικό Ναυτικό)
 • Ένα υποβρύχιο αφιερωμένο στον Πόντο!
  Το υποβρύχιο στον προβλήτα του ΟΛΠ (φωτ.: Πολεμικό Ναυτικό)
 • Ένα υποβρύχιο αφιερωμένο στον Πόντο!
  Το «Πόντος» στα ανοιχτά (φωτ.: Πολεμικό Ναυτικό)
 • Ένα υποβρύχιο αφιερωμένο στον Πόντο!
  Ο θυρεός του υποβρυχίου απεικονίζει την Αργώ (φωτ.: Πολεμικό Ναυτικό)

Περισσότερο από 90 λεπτά έπρεπε να περιμένει κανείς για να επισκεφθεί το υποβρύχιο «Πόντος», το οποίο μαζί με την πυραυλάκατο «Δανιόλος» κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Όσοι μπήκαν τελικά στο υποβρύχιο είχαν να το λένε πως η αναμονή άξιζε τον κόπο! Και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέβηκαν μέχρι τον προβλήτα του ΟΛΠ. Η ξενάγηση περιλάμβανε δυο στάδια. Το πρώτο ήταν ένα ενημερωτικό βίντεο για την ιστορία αλλά και τις δυνατότητες του υποβρυχίου. Στη συνέχεια οι αξιωματικοί ξεναγούσαν τα γκρουπ των 20 ατόμων μέσα στον περιορισμένο χώρο των διαμερισμάτων: στο τορπιλοστάσιο, το μηχανοστάσιο, αλλά και στο τμήμα διεύθυνσης από όπου συντονίζονται όλες οι ενέργειες του σκάφους.

Το «Πόντος» καθελκύστηκε τον Μάρτιο του 1979 στο Κίελο της τότε Δυτικής Γερμανίας, και το 1980 εντάχθηκε στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Το όνομά του δόθηκε προς τιμήν της Ένωσης Ελλήνων Ποντίων η οποία συνεισέφερε στην αγορά του. Ο θυρεός του συγκεκριμένου υποβρυχίου απεικονίζει την Αργώ, το πλοίο του Ιάσωνα με το οποίο πραγματοποίησε την Αργοναυτική Εκστρατεία στον Εύξεινο Πόντο.