14 Μάιος 2013, 13:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Οκτώβριος 2014, 12:12

Γιαχνίν με πρόβειο ή μοσχαρίσιο κρέας

  • Γιαχνίν με πρόβειο ή μοσχαρίσιο κρέας

Το γιαχνίν είναι ένα ποντιακό φαγητό, το οποίο μπορεί να γίνει και νηστίσιμο, χωρίς κρέας, και σ’ αυτή την περίπτωση ονομάζεται παπάζ γιαχνισί.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό μοσχάρι ή προβατίνα
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • τοματοχυμό
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε μερίδες.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά.
  3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει κι όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε τις πατάτες και λίγο νερό αν χρειάζεται.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν το κρέας και οι πατάτες και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr