29 Οκτώβριος 2014, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2014, 10:15

Ένα «Λευκό Σεράι» για τον Ερντογάν

  • Ένα «Λευκό Σεράι» για τον Ερντογάν

Μόλις 40.000 τ.μ. είναι το νέο… σπιτάκι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που μετά από 91 χρόνια γίνεται ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκίας ο οποίος μετακομίζει από το μέγαρο Τσάνκαγια.

Το «Λευκό Σεράι» των 1.000 δωματίων και γραφείων βρίσκεται έξω από την Άγκυρα και διακρίνεται για την απίστευτη χλιδή του.

Δεν είναι τυχαίο, όπως σημειώνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι το γραφείο του Ερντογάν θυμίζει πολύ το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα διαθέτει ειδικά τοιχώματα ώστε κανείς να μην μπορεί να υποκλέψει τις συνομιλίες που διεξάγονται εκεί, ούτε και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Το κτιριακό συγκρότημα-μαμούθ βρίσκεται σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ. που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ονειρεμένους κήπους και γαλήνιες λίμνες.

Βεβαίως το μεγαθήριο που έφτιαξε ο πρώην πρωθυπουργός για τον νυν πρόεδρο, δηλαδή τον εαυτό του, δεν κόστισε και λίγο. Εκτιμήσεις λένε πως ξεπέρασε τα 250.000.000 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε σάλο. Εξίσου σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε και το ότι για να κατασκευαστεί αποψιλώθηκε ένα ολόκληρο δάσος.

Πάντως τα αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως είναι περίεργο ο Ερντογάν να θέλει να αποκηρύξει το παρελθόν της Τουρκίας, ενώ την ίδια ώρα χτίζει παλάτια που παραπέμπουν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Στο παλιό μέγαρο θα ζει πλέον ο Τούρκος πρωθυπουργός με την οικογένειά του.