29 Οκτώβριος 2014, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2014, 09:34

Σήμερα η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ

  • Σήμερα η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ

Σήμερα το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάρτηση στο Taxisnet των νέων εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για όσους φορολογούμενους δικαιούνται μείωση φόρου κατά 50% ή για όσους δικαιούνται πλήρη απαλλαγή.

Το Υπουργείο Οικονομικών είχε ενημερώσει ότι τα νέα εκκαθαριστικά θα είχαν αναρτηθεί από το βράδυ της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου αλλά αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατό και η ανάρτησή τους ξεκίνησε χθες το βράδυ. Έτσι η διόρθωση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ εξελίχθηκε σε μεταμεσονύχτιο θρίλερ για όσους δικαιούνται τις εκπτώσεις 50% - 100% για «κοινωνικούς λόγους».

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των δικαιούχων αυτών ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο. Πρόκειται για οικονομικά αδύναμους και για φορολογούμενους με αναπηρία άνω του 80%. Για τους φορολογούμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν ήδη καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, στις επόμενες δόσεις θα γίνει ο συμψηφισμός με βάση την έκπτωση που δικαιούνται.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, η ΓΓΠΣ αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr.

Σήμερα πάντως αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet και τα εκκαθαριστικά με τις εκπτώσεις του 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.