29 Οκτώβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2014, 16:38

Κακοκαίρια και σήμερα - Αναλυτικά ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

  • Κακοκαίρια και σήμερα - Αναλυτικά ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

Τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα νοτιοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 °C, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να εκδηλωθούν καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 °C.

Στη Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία και την Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο (νοτιότερα τη Κέρκυρας) και τη δυτική Πελοπόννησο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από 10 έως 19 °C θα είναι η θερμοκρασία. Στην περιοχή της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι καταιγίδες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές στη νότια Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων, ενώ εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 18°C, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια οπού θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές στη δυτική Κρήτη. Εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 °C.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα νότια οπού από το απόγευμα θα εκδηλωθούν πιθανότατα και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 °C, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.