28 Οκτώβριος 2014, 14:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2014, 14:46

«Είμαστε δυνατοί» το μήνυμα Παπούλια από τη Θεσσαλονίκη

  • «Είμαστε δυνατοί» το μήνυμα Παπούλια από τη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ιστορικό «ΟΧΙ» στην ιταλική επιθετικότητα το 1940.
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έκλεισε με την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη από την ομάδα «Ζευς» της 115 Πτέρυγας Μάχης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με δηλώσεις του έστειλε μήνυμα ομοψυχίας για την υπέρβαση της κρίσης.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής: «Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ήταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή. Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα. Είναι ημέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Ότι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι νίκησε.

Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας για τον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε».