28 Οκτώβριος 2014, 10:29

Παρελάσεις με κάγκελα και αστυνομία

  • Παρελάσεις με κάγκελα και αστυνομία

Κάγκελα, αστυνομία και αποκλεισμένες εξέδρες επισήμων θα είναι το σκηνικό στο οποίο θα γίνουν και φέτος οι κεντρικές παρελάσεις. Η χθεσινή μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έδωσε τον τόνο με δεκάδες γονείς να διαμαρτύρονται καθώς δεν μπόρεσαν να δουν από κοντά τα παιδιά τους εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας.

Από απόσταση θα δουν την μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα αφού προκειμένου να πλησιάσει κάποιος την εξέδρα των επισήμων απαιτείται πρόσκληση ή διαπίστευση. Η παρέλαση των μαθητών ξεκινάει στις 11:00 και όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν να το κάνουν από την Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου.

Από νωρίς το πρωί είναι σε ισχύ μέτρα της τροχαίας με απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας. Κλειστός θα παραμείνει και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα από όπου οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση.

Εξίσου αυστηρά είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη και οι Θεσσαλονικείς, στην πραγματικότητα, μπορούν να δουν από κοντά μόνο την αρχή και το τέλος της παρέλασης.

Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν παρουσία του Κάρολου Παπούλια ο οποίος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνα Δημήτρης Αβραμόπουλος.