27 Οκτώβριος 2014, 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 20:03

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει και φέτος η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Συντάγματος θα τοποθετηθούν κάγκελα και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων θα γίνεται μόνο με πρόσκληση ή διαπίστευση. Κλειστός θα παραμείνει από το πρωί ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

Στις 10:00 προγραμματίζεται η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ η μαθητική παρέλαση αναμένεται να  ξεκινήσει στις 11:00 και να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 45 λεπτά. Όσοι θέλουν να δουν από κοντά τους μαθητές θα μπορούν να το κάνουν από την Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Βουκουρεστίου αφού οι υπόλοιποι δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι.

Από νωρίς το πρωί θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 7 το πρωί και έως το τέλος της παρέλασης θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στην Πανεπιστημίου αλλά και στις καθέτους μέχρι την πρώτη παράλληλο, και στη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δυο ρεύματα μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.

Στο Κολωνάκι, λόγω της δοξολογίας στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη, η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 6 το πρωί και μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων σε όλο το μήκος της Σκουφά και στις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, σε όλο το μήκος της Λυκαβηττού, στη Σόλωνος μεταξύ Κανάρη και Σίνα και στη Δημοκρίτου μεταξύ Σόλωνος και Σκουφά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και στον Πειραιά από τις 7:00 μέχρι και τις 14:00. Σταδιακά θα αποκλειστεί η κυκλοφορία στην 34ου Συντάγματος Πεζικού μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου, στην Ηρώων Πολυτεχνείου μεταξύ Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας και στη Βασιλέως Γεωργίου μεταξύ Εθνικής Αντιστάσεως και Γρηγορίου Λαμπράκη.