14 Μαΐου 2013, 08:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτωβρίου 2014, 19:48

Τίτλοι τέλους για το 2ο Απάν Σο Ρακανόπον! Δείτε όλα όσα έγιναν

  • Τίτλοι τέλους για το 2ο Απάν Σο Ρακανόπον! Δείτε όλα όσα έγιναν

Aφιερωμένος στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με μεγάλη οργανωτική επιτυχία και μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε και φέτος ο μοναδικός αγώνας δρόμου με Ποντιακή ονομασία «Απάν Σο Ρακανόπον». Ο αγώνας διεξήχθη σε μία πανέμορφη διαδρομή στον Επτάλοφο Κιλκίς με ιδανικές σε γενικές γραμμές καιρικές συνθήκες.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα σκήπτρα της νίκης διατήρησε ο Γάζος Δημήτρης του ΟΜΓ που τερμάτισε 1ος με χρόνο 1.11.39. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Τσεβδάρης Παντελής με 1.18.55. Τρίτος ο Πετρίδης Λεοντάρης (επίσης) του ΟΜΓ με χρόνο 1.20.53.

Στις γυναίκες αίσθηση προκάλεσε η επικράτηση της 70χρονης (ποντιακής καταγωγής) Γαρίδη Χριστιάννας από ΣΔΥ Μεσσηνίας, που τερμάτισε σε χρόνο 1.55.02, ενώ ακολούθησαν η Διαμαντοπούλου Δέσποινα του ΑΠΣΔ Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με 2.07.58, ενώ στην τρίτη πλασαρίστηκε η Παλακίδου Όλγα με 2.12.45.

Όλοι οι δρομείς τερμάτισαν με επιτυχία και ασφάλεια την απαιτητική διαδρομή.

«Μεγάλη μας η τιμή και η χαρά που έτρεξαν στο χωριό μας δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα. Υποσχόμαστε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τον αγώνα» δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ακριτών Επταλόφου Νίκος Αμοιρίδης.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να τονίσει την συμβολή των εθελοντών,  των κατοίκων του χωριού, των γυναικών (που μαγείρεψαν και προσέφεραν πλούσια εδέσματα στους αθλητές), της Ενορίας και του ΔΣ Νεολαίας του συλλόγου, στην επιτυχή έκβαση του αγώνα.
 
«Παρόμοιοι αγώνες είναι σημαντικό να διεξάγονται. Η Γενοκτονία των 353000 Ποντίων πρέπει να αναδεικνύεται με κάθε μέσο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κος Αυγίδης ο οποίος, επίσης,  χαιρέτισε τις εκδηλώσεις και τον αγώνα δρόμου.

Γενικότερα για την στήριξη τους, το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί, επίσης, τους χορηγούς του αγώνα, τα παιδιά του χορευτικού, τους μουσικούς, αλλά κυρίως όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, σε συνθήκες μάλιστα οικονομικής κρίσης και πολλών παράλληλων αθλητικών διοργανώσεων την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα. Ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα τον Δημήτρη Γρηγοριάδη για την οργανωτική συνδρομή του στον αγώνα και το σύνολο του Δ.Σ του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ για την στήριξη και την ομαδική μετακίνηση και συμμετοχή των μελών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι Ο ΑΠΣΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’ ήταν ο  σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές στον αγώνα.

Μετά τον αγώνα ακολούθησαν οι βραβεύσεις από τα μέλη του ΔΣ των Ακριτών Επταλόφου, ανταλλαγές δώρων, πλούσιος μπουφές, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή ποντιακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Οι τίτλοι τέλους του 2ου «Απάν Σο Ρακανόπον» έπεσαν, ο αγώνας ολοκληρώθηκε, αλλά οι προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την Παγκόσμια κοινότητα συνεχίζεται.

Ακολουθούν φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Gallery