28 Οκτώβριος 2014, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 15:46

Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

  • Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Άστατό καιρό περιμένουμε και σήμερα 28η Οκτωβρίου. Στα δυτικά κεντρικά και νότια τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά που βαθμιαία θα ενταθούν, είναι η γενική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 °C, ενώ στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Θεσσαλονίκη, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 15 °C.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 °C, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από 11 έως 18 °C θα είναι η θερμοκρασία. Στην περιοχή της Ηπείρου, η χαμηλότερη θα είναι 3 με 5 βαθμούς.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 18°C, ενώ στα βόρεια η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχει συννεφιά τοπικά αυξημένη κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 °C και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 °C.