14 Μάιος 2013, 08:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:40

Έχουμε άνοιξη ή φθινόπωρο; Δείτε τον καιρό για σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου

  • Καλοκαιρινές μπόρες το Σάββατο

Έχουμε άνοιξη ή φθινόπωρο; Δείτε τον καιρό για σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου. Αστατο καιρό με σποραδικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε σήμερα σε όλη τη χώρα. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ ενώ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες με άνοδο τις θερμοκρασίας και καλοκαιρινές συνθήκες.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 25 στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 17 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί, περισσότερο ενισχυμένοι σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις το πρωί στο Βορειοδυτικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες της ημέρας περιμένουμε στην Αττική. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως το πρωί, με βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, με εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικέ καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ όπου και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα θα παρουσιάσει ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντ΄σεως έως και 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση περιμένουν από το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί εντάσεως έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

real.gr