27 Οκτώβριος 2014, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 14:29

Με αντιδράσεις για τα κάγκελα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

  • Ο καιρός την 25η Μαρτίου 2015

Κάτω από αυστηρά αστυνομικά μέτρα και αντιδράσεις για τα κάγκελα πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Σε κοντινή απόσταση πριν και μετά την εξέδρα των επισήμων, στο ύψος της Αριστοτέλους, είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τυχόν αποδοκιμασίες.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ενώ στην εξέδρα ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος. 

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου από την παρουσία των μαθητών και μαθητριών στην παρέλαση. Ήταν εξαιρετική η εικόνα και αυτό μας δημιουργεί ελπίδα ότι η νέα γενιά που έρχεται, έρχεται με δύναμη, ορμή και αποφασισμένη για καλύτερα πράγματα» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Την ενόχλησή τους για τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της Τσιμισκή και απαγόρευαν την προσέγγιση των πολιτών στην εξέδρα των επισήμων και απέναντι από αυτήν εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμαρχος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Εντυπωσιακά ακροβατικά από F-16

Μια πρόγευση για τα ακροβατικά που θα κάνει αύριο, αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πήραν σήμερα οι Θεσσαλονικείς. Μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, το αεροσκάφος έκανε δοκιμή για την αυριανή επίδειξη με ακροβατικά, εντυπωσιακούς ελιγμούς και χαμηλές πτήσεις. Ο εκκωφαντικός θόρυβος από το αεροσκάφος είχε σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν συναγερμοί σε κτίρια, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες.

Η αυριανή επίδειξη θα γίνει στις 12:25 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, και θα διαρκέσει 15 λεπτά.