27 Οκτώβριος 2014, 14:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 14:22

Η συγκινητική παρέλαση της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο (φωτο)

  • Η συγκινητική παρέλαση της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο (φωτο)
    Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» στην παρέλαση (φωτ.: Γιώργος Τριανταφυλλίδης)

Σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, τα χορευτικά, η νεολαία και μέλη της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο παρήλασαν στην οδό Danforth της Greektown του Τορόντο στη μεγάλη παρέλαση που διοργανώνεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο με τη συμμετοχή συλλόγων, οργανισμών και ομογενειακών φορέων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Τα παιδιά του συλλόγου φορώντας με καμάρι και περηφάνια τις παραδοσιακές ποντιακές τους φορεσιές τίμησαν την ημέρα και τους ήρωες του 1940 και το αγαθό της ειρήνης των λαών. Η δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση του συλλόγου καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που παραβρέθηκε στην παρέλαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αδελφότητα Ποντίων αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Με προστάτιδα την Παναγιά τη Σουμελιώτισσα,  συμβιώνουμε  ειρηνικά και πορευόμαστε μέσα σε μία πολυπολιτισμική φιλόξενη κοινωνία χωρίς να ξεχνούμε τις αρετές και τα αγαθά που μας χάρισαν οι δοξασμένοι πρόγονοί μας, απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αναγνωρίζοντας την αξία του να είσαι Έλληνας Ποντιακής καταγωγής στον Καναδά. Οι Πόντιοι της διασποράς είμαστε όλοι μαζί, δυνατοί και αποφασισμένοι στον αγώνα μας για δικαιοσύνη και αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας. Χρέος μας ηθικό απέναντι στους προγόνους μας που μας χάρισαν το αγαθό της ελευθερίας μας».

Gallery