27 Οκτώβριος 2014, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 11:51

Άνοιξαν τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα

  • Άνοιξαν τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα

Όχι μόνο σκι αλλά και snowboard στις πλαγιές των χιονοδρομικών κέντρων Πισοδερίου Φλώρινας και Βασιλίτσας Γρεβενών ξεκίνησαν να κάνουν οι λάτρεις των χειμερινών σπορ, καθώς το χιόνι έφτασε ήδη τα 40 εκατοστά και «έντυσε» τα βουνά στα λευκά.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος Κωνσταντίνος Τόττης, λειτουργούν ήδη δύο αναβατήρες συνολικού μήκους 1836 μέτρων, ενώ αύριο 28η Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής επετείου και αργίας, θα λειτουργήσει και ένα καρεκλάκι.

«Είχαμε πολύ κόσμο χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού. Το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους στο Πισοδέρι και οι επισκέπτες το χάρηκαν ιδιαίτερα. Πέρυσι δεν είχαμε καλό χειμώνα, όμως στο παρελθόν έχει ξανατύχει αρκετές φορές να έχουμε αρκετό χιόνι από τόσο νωρίς» πρόσθεσε ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού.

Σε Βασιλίτσα Γρεβενών και Καϊμακτσαλάν Πέλλας

Ανοιχτό για τους επισκέπτες είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, με το χιόνι να αγγίζει τα 30 εκατοστά και τους εναέριους αναβατήρες να έχουν τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας ποδαρικό στη χειμερινή περίοδο.


Βασιλίτσα Γρεβενών

Στους 30 πόντους έχει φτάσει το χιόνι και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας, το οποίο, όμως, δεν ξεκίνησε ακόμη τη λειτουργία του, ενώ 10 εκατοστά είναι το χιόνι στο χιονοδρομικό στο Ανήλιο Μετσόβου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, χιονοπτώσεις αναμένονται και αύριο, 28η Οκτωβρίου, αλλά και το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των χιονοδρομικών κέντρων στη Βόρεια Ελλάδα, η λειτουργία θα διαρκέσει όσο το χιόνι είναι αρκετό για τους επισκέπτες.

Πισοδέρι Φλώρινας
  
Εάν ο χιονιάς συνεχιστεί, αναμένεται και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά να ανοίξουν σιγά-σιγά τις πύλες τους και έως τα τέλη Νοεμβρίου να τεθούν όλα σε πλήρη λειτουργία.