27 Οκτώβριος 2014, 11:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 11:37

Τούρκοι εξισώνουν το τανγκό με τη μοιχεία!

  • Τούρκοι εξισώνουν το τανγκό με τη μοιχεία!

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα έκαναν τα πάντα για να μάθουν να χορεύουν τάνγκο με εκφραστικότητα και πλαστικότητα κινήσεων. Υπάρχουν όμως και κάποιοι στην Τουρκία που θεωρούν ότι πρόκειται για το χορό της ακολασίας μια και προτρέπει σε μοιχεία κατά την τριβή του ποδιού του ενός παρτενέρ σε εκείνο του άλλου!

Με αφορμή το φεστιβάλ τάνγκο που διεξάγεται στα Άδανα, τοπικός σύλλογος με την επωνυμία «Πλατφόρμα Χρηστών Ηθών Αδάνων» κάλεσε τις τοπικές αρχές να το ακυρώσουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον σέξι αργεντίνικο χορό ως «μοιχεία με το πόδι και με μουσική».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, ο σύλλογος σημειώνει ότι ο χορός «δεν έχει θέση στη θρησκεία ή την εθνική μας παράδοση» και απαίτησε εάν δεν ακυρωθεί το φεστιβάλ, όπως θα ήθελε, σε αυτό να χορευτεί το τελευταίο τανγκό στα… Άδανα.

«Αυτού του είδους ο ερωτικός χορός καλεί τους ανθρώπους να αμαρτήσουν. Η μοιχεία με το πόδι και με μουσική μπορεί να έχει τους θαυμαστές της, αλλά τέτοια αποκρουστικά πράγματα δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στην κοινωνία» προστίθεται.

Και ενώ ο σύλλογος απαιτεί τον εξοστρακισμό του τάνγκο από τα Άδανα, στην Άγκυρα πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάνγκο.