27 Οκτώβριος 2014, 08:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτώβριος 2014, 08:25

Ζημιές σε 580 ακίνητα και 168 οχήματα σε 25 δήμους από την πλημμύρα της Παρασκευής

  • Ζημιές σε 580 ακίνητα και 168 οχήματα σε 25 δήμους από την πλημμύρα της Παρασκευής

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες την οποία πραγματοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συνολικά έχουν καταγραφεί 580 ακίνητα και 168 οχήματα σε 25 δήμους, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέδωσε χθες στον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφάλης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στους πληγέντες δήμους, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην άμεση έκδοση του πρώτου έκτακτου βοηθήματος.

Ποιοι είναι οι 25 δήμοι

Οι δήμοι στους οποίους έχουν καταγραφεί ζημιές από την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι: Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αγίας Βαρβάρας, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Γαλατσίου, Διονύσου, Δραπετσώνας - Κερατσινίου, Ελευσίνας, Ιλίου, Κορυδαλλού, Μεταμόρφωσης, Μάνδρας, Μεγαρέων, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδώνας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Πειραιά, Περιστερίου, Πετρούπολης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου και Χαλανδρίου.

Σήμερα αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να αποστείλει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα το αίτημα για άμεση αποδέσμευση κονδυλίου ύψους, μέχρι ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση των ζημιών.

Βοήθημα 587 ευρώ ανά οικογένεια

Μετά από ευρεία σύσκεψη χθες υπό τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου στην οποία συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων  αποφασίστηκαν σειρά μέτρων για την ενίσχυση των πληγέντων.

Μεταξύ αυτών είναι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, ύψους 586,94€ ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών.