25 Οκτώβριος 2014, 14:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2014, 14:30

Ποια μοντέλα μοτοσυκλέτας και ΙΧ ανακαλούν οι εταιρίες

  • Ποια μοντέλα μοτοσυκλέτας και ΙΧ ανακαλούν οι εταιρίες

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Mitsubishi Outlander και μοτοσικλετών τύπου SUZUKI στα μοντέλα GSX-R 750Z L1-L4 και GSX-R1000Z K9-L4 καθώς και προληπτικού ελέγχου των σωληνώσεων καυσίμου στα αυτοκίνητα LEXUS GS, IS και LS εκτελούνται από τις εισαγωγικές εταιρείες, όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Ειδικότερα, η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Mitsubishi, μοντέλο Outlander, που αφορά 2060 οχήματα, μοντέλα ετών 2007-2009, στα οποία τα φώτα στοπ ενδέχεται να μην ανάψουν λόγω ανεπαρκούς αγωγιμότητας που προκαλείται από την εισχώρηση μονωτικού υλικού στο εσωτερικό του διακόπτη των φώτων στοπ.

Επίσης, πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου των σωληνώσεων καυσίμου αυτοκινήτων LEXUS GS, IS και LS εκτελεί η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. και ο προληπτικός έλεγχος αφορά 457 οχήματα.

Πρόγραμμα ανάκλησης μοτοσικλετών SUZUKI για τα μοντέλα GSX-R 750Z L1-L4 και GSX-R1000Z K9-L4 εκτελεί η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. Η ανάκληση αφορά 158 μοτοσικλέτες, στις οποίες χρειάζεται να αντικατασταθεί ο ρυθμιστής τάσης της αλυσίδας κίνησης.

Οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών και των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα οχήματα τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τις συγκεκριμένες ανακλήσεις.