25 Οκτώβριος 2014, 11:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2014, 12:02

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι από το σεισμό στην Άρτα

  • Κουνήθηκε το Αργοστόλι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα του Σαββάτου 249 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας, με επίκεντρο νότια της Άρτας, 6 χιλιόμετρα βόρεια - βορειοδυτικά της Αμφιλοχίας και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Πρέβεζα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες από τα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο σεισμός φαίνεται πως ήταν ο κύριος, εκτιμά ο σεισμολόγος του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ Δομίνικος Βαμβακάρης. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά τον σεισμό των 5,2 βαθμών Ρίχτερ οι σεισμογράφοι κατέγραψαν άλλους έξι σεισμούς μεγέθους από 2,5 έως 3 Ρίχτερ ενώ η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά. «Φαίνεται πως ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, όμως είναι νωρίς ακόμη για μια οριστική εκτίμηση γιατί έχουν περάσει μόλις οκτώ ώρες από τον σεισμό. Η περιοχή πάντως δίνει συχνά σεισμούς» ανέφερε ο Δομίνικος Βαμβακάρης.

Ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΘ Μανόλης Σκορδίλης ανέφερε επίσης ότι στην περιοχή εκδηλώνονται συχνά σεισμοί λόγω της γειτνίασης με την περιοχή των Ιονίων νήσων, η οποία έχει δώσει καταστροφικούς σεισμούς. «Ο μεγαλύτερος σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή όπου έγινε σήμερα ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ, ήταν το 1990 και ήταν 6 Ρίχτερ. Στην περιοχή αυτή οι σεισμοί δεν αφήνουν ιδιαίτερα σημάδια, δηλαδή δεν είναι καταστροφικοί», πρόσθεσε ο Μανόλης Σκορδίλης.